Hae tästä blogista

torstai 4. toukokuuta 2017

Matkamuistot osana sisustusta - miten se onnistuu?

Pidän siitä, että matkustelu ja muistot niistä näkyvät kotona. En kuitenkaan missään nimessä haluaisi riemunkirjavaa turistikrääsää kotiini vaan harkittuja pieniä tai suuriakin juttuja, kunhan ne sulautuvat kotiin.

Pohdin aihetta reissun jälkeen ja tässä minun vinkkini...

1. Osta tuotteita, mitkä miellyttävät silmää. Yleensä ne ovat silloin myös oman kodin sisustukseen sopivia. Jos et ole varma, mieti ostaisitko sen myös koto-Suomesta?


2. Pidä väripaletti mielessä. Osta kodin väritykseen ja tyyliin sopivia. Jos etsit huomion herättäjää, voit räväyttää värikkäälläkin tai erikoisemmalla esineellä kuten jokin naamio tms.



3. Osta tarpeellista, kuten astioita, kynttiläjuttuja, valokuva-albumeja tms. mikä menee käyttöön.


4. Tee asetelma. Kokoa matkamuistot yhdeksi kokonaisuudeksi, älä ripottele sinne tänne. 


5. Yhdistele matkamuistoja ja kodin muita tavaroita kokonaisuudeksi. Mieti väriskaalaa ja sommittele. Näin saat muistot esille ilman, että ne hyppäävät liikaa silmiin muusta sisustuksesta. 

6. Teetä valokuvista kauniit kirjat ja lisää ne osaksi matkamuistoasetelmia, jolloin esineet saavat myös tarinat rinnalleen.

Tässä myös muutama tärppi ostoksiin eri maissa:

- Teneriffa/ käsilaukkuvalikoima hyvä ja saippuat ihania
 
- Bulgaria/ ruusutuotteet, pienet koriste-esineet kuten savituikut

- Turkki/ Puiset koriste-esineet, savesta ja lasimurskeesta tehdyt tuikut


Puinen suuteleva pari on Turkista häidemme jälkeen ostettu <3


- Thaimaa/ Ihania koriste-esineitä kuten norsupatsaita, jotka värin (musta) puolesta istuvat moderniinkiin kotiin ja kauniita kookospähkinöistä tehtyjä astioita kuten nämä maustelusikat



- Kypros/ käsintehdyt valokuva-albumit


- Ruotsi/ Tukholma, sisustajan paratiisi. Ehdoton lemppariliike on Granit, joka löytyy kyllä Suomestakin (mm. Helsinki, Oulu). Lena M Studio vanhassakaupungissa oli ihastuttava kaikkinen grafiikkatöineen. Muita kivoja kauppoja löydät vanhasta blogistani alla olevista linkeistä
Seuraavia reissuja suunnitellessa ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti