Hae tästä blogista

perjantai 24. marraskuuta 2017

DIY-joulukalenteri - syy ja seuraus


Tänä vuonna päätin tehdä itse lapsille joulukalenterin muutamasta syystä. Ensimmäinen ja ehkä painavin syy oli esikoisen laktoositon ruokavalio, joka on ehdoton. Valikoimissa on suklaakalentereita, nallekarkkikalenteri ja järjettömän kalliita tilpehöörikalentereita. Suklaa ei käy, nallekarkit ei maistu ja mieluummin laitan kalenterin hinnan itse valitsemiini ylläreihin.


Toinen syy on yksinkertaisesti vuosittain joulun aikoihin iskevä askartelu/näperrysvimma. Tällä kertaa tarvikkeina olivat margariinirasiat, Marimekon mainokset, paperinaru ja tietty sisälle lahjat. Itse esille laittoon tarvitsin vanhan puukorin, jouluvalot ja piparminttutankoja.
Kolmas syy on kalenterin ulkonäkö, jonka saa sisustukseen sopivaksi itse tekemällä ja sisältö, joka ainakin on joka päivä lapsen mieleinen.




 Neljäntenä syynä voisin ehkä sanoa olevan kasvatuksellisen näkökulman, koska kalenteri on yhteinen molemmille lapsille ja jokaisessa luukussa ei ole vain itselle yksin, vaan osassa on yhteiseen käyttöön tulevaa kuten muovailuvahoja tai pieni kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti