Hae tästä blogista

lauantai 4. helmikuuta 2017

Tortilloja ja kaurapaistosta... makuja viikon varrelta :P

Lauantaina kävimme perheen kanssa katsomassa Arctic Lapland Rallya ja sitten illalla lähdin lapsuuden ystäväni kanssa viettämään tyttöjen iltaa. Teimme itse hampurilaispihvit ja siihen lisäsimme sämpylät ja täytteet. Ruokajuomana oli hieman kuohuvaa. ;)

Ilta jatkui pitkälle ja tunnetusti seuraavana päivänä ruoka maistuu. No olikin aikamoinen herkkunälkä! Teimme tortilloja perheemme perinteisellä reseptillä. Tortillaresepti on alunperin jostain 2000-luvun alusta, jolloin parhaan kaverini kanssa teimme tortilloja ja sävelsimme täytteet ihan tuulesta.

Tortilloihin tulee sekä kana- että jauhelihatäyte (nykyään joskus lihan tilalta soija). Lisätäytteeksi tulee yleensä tomaattia, salaattia, sipulia, jalapenoa, juustoraaste ja dippi/salsa. Nyt salaatti korvattiin avokadolla. Tällä kertaa oli salsa, mutta joskus on valkosipuli- tai ranch-dippi. 
Jauhelihatäyte tulee ihan kaupan valmis taco-mausteseoksella (Santa Maria/ Original Taco spice mix) tai lisäämällä 400 grammaan jauhelihaa oman maun mukaan chiliä, juustokuminaa, valkosipulijauhetta, (ripaus sokeria), suolaa, oreganoa, paprika- ja sipulijauheita.

Kanakastike
- hunajamarinoitu broilerisuikale 400g
- kermaviili 200g
- ananaspalat 1 tlk (mielellään mahdollisimman pieniä) 

1. Kypsennä hunajamarinoitu kana pannulla tilkassa öljyä. Lisää ananakset loppuvaiheessa. Anna kanan jäähtyä.  

2. Sekoita kana kermaviiliin. 

Tässä meidän versio kuvana



Tiistai-iltana halutti jotain makeaa, mutta ei kuitenkaan ihan mitään kovin epäterveellistä. Sävelsin sitten mustikka-kaurapaistosta muffinivuokiin.

- jäisiä mustikoita 4-5 dl
- n. 1 rkl perunajauhoja

- 50 g voita
- 1-2 rkl hunajaa (maun mukaan)
- 2 dl kaurahiutaleita

1. Sekoita perunajauhot ja mustikat keskenään. Lisää muffinivuokiin (8-10 kpl) kaksi ruokalusikallista mustikoita.

2. Sulata voi. Lisää hunaja ja kuumenna mikrossa hetki, että seoksesta tulee juoksevaa. Sekoita kaurahiutaleet joukkoon.

3. Lisää kaurahiutaleet tasaisesti mustikoiden päälle muffinivuokiin.

4. Kypsennä uunissa 175 asteessa keskitasolla 5-10 minuuttia riippuen uunin tehosta.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti