Hae tästä blogista

tiistai 5. joulukuuta 2017

Suomi 100 vuotta - Ennen juhlaa


Ensimmäisen kerran Suomen 100-vuotis synttärit tuli eteen töissä jo syksyllä 2016. Silloin alettiiin puhumaan, että jokainen päiväkoti kotikaupungissamme järjestää itsenäisyyspäivän tienoilla juhlan tai tapahtuman teemalla Suomi 100v. Tämän syksyn tullen tapahtumaa alettiin konkreettisesti suunnitella ja miettiä. Valikoiduin työryhmään, joten teema on ollut ajatuksissa enemmän ja vähemmän koko syksyn.


Töissä juhlimme maanantain ulkojuhlan merkeissä. Juhla alkoi lipunnostolla ja Maamme-laululla. Lauloimme tietysti myös Paljon onnea. Isot lapset olivat päässeet osallistumaan juhlapuheen kirjoittamiseen, miettimällä, millainen Suomi on. "Suomessa on monta vuodenaikaa; kesä, syksy, pääsiäinen, vappu, joulu, talvi, juhannus, synttärit" ;) Kuta kuinkin näillä sanoin lapset olivat mm. kuvailleet Suomea.
Tiistaina söimme hieman normaalia juhlavammin Lapin porosta tehtyä poronlihakeittoa, ohrarieskaa ja jälkkäriksi puolukkakiisseliä kermavaahdolla.



Heräsin kuitenkin vasta alle viikko sitten ajatukseen, että kotonakin voisi laittaa hieman sinivalkoista itsenäisyyspäivän kunniaksi. Niinpä nappasin kauppareissulta mukaan sinisiä puuhelmiä ja kuminauhaa sekä sinivalkoiset kruunukynttilät. Kotoa löytyi valmiiksi valkoisia puuhelmiä. Askartelin aamukahvin lomassa ennen töihin lähtöä servettirenkaita. Tarkoitus on syödä perheen kesken hirvelihapullia lisukkeineen ja tietysti kauniisti katettuna. Jälkkäriksi valmistuu hilla-valkosuklaajuustokakku.



Itselleni itsenäisyyspäivän merkitys on aikuisiän myötä korostunut. Perhe on tärkein tässä juhlassa ja se, että on vapaus nauttia ilman turhia pelkoja. Nykymaailmassa on niin paljon konflikteja, mutta toistaiseksi oma turvallisuuden tuntu on säilynyt. Haluan lasteni oppivan arvostamaan itsenäisyyttä, jonka aiemmat sukupolvet ovat meille taistelleet, siksi meillä itsenäisyyspäivä on tärkeä juhlapäivä.

~Rauhallista itsenäisyyspäivää~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti