Hae tästä blogista

maanantai 21. elokuuta 2017

El Teide - paluu tulivuorelle


Paluu lomatunnelmiin uutta lomareissua odotellessa 😉 Ai että! Tämä retki jäi kyllä mieleen 😍 Retken järjesti Teide By Night.
Kävimme Teneriffalla maaliskuussa ja kirjoitinkin siitä aiemmin blogissa. Lupasin palata myöhemmin tulivuoriretken pariin ja tässä se nyt tulee...


Mieheni kanssa suunnittelimme retkeä Teiden tulivuorelle jo lomaviikon tiistaina, mutta tunti ennen retkeä nuorimmaisella alkoi vatsatauti. Saimme retken onneksi siirrettyä torstaille lyhyelläkin varoitusajalla. Torstaina pääsimme matkaan kun yölliset sairastuneet (esikoinen ja anoppi) olivat sen verran toipuneet ja appiukko huolehti nuorimmaisesta.



Ensimmäinen pysähdys oli kansallipuiston alussa. Maisemat muistuttivat suomalaista mäntymetsää. Alueen puut ovat niin vahvoja, että kestävät jopa viisi päivää metsäpaloa.


Pari valokuvauspysähdystä oli ennen ravintolaa. Ensimmäinen kuvauskohde oli vanhan kalakaupan kohdalla. Kaupasta oli tehty museo, johon emme kylläkään ehtineet sen kummemmin tutustua. Paikalta ihastelimme myös laavavanan jättämää tummaa maisemaa.


 

Seuraava pysähdys oli kun maisema oli jo kivistä ja jylhiä kallioita riitti joka suunnassa. Hieman kuin kuumaisema. Teiden huippu jo häämötti lähempänä. Huipulle olisi päässyt ajan salliessa köysiradalla, mutta se olisi jäänyt itseltäni joka tapauksessa väliin 😅



Viimeinen etappi ennen grande finalea, illallinen Papillon-nimisessä ravintolassa. Ruoka oli hyvää, pöytäseurana brittejä. Alkupalaksi tarjolla oli kasvissosekeitto, pääruokana naudan paistia ja jälkkäriksi suklaakakku. Paikallisia viinejä tarjoiltiin ruokailussa niin valkoista kuin punaistakin. Kaikkea oli runsaasti ja vatsa oli ahdettu täyteen.


Matka jatkui ja perillä näkymät 2,5 kilometristä oli huikeat, varsinkin auringonlaskun aikaan... Auringonlaskun kruunasi oman rakkaan kainalo ja cava. Ihanan siirappista! <3





Paluumatkalla saimme ihastella täydellisessä pimeydessä tähtitaivasta, ei häirinnyt kaupungin valot. Jopa bussin valot sammutettiin. Pysähdyspaikan kaiteiden yli ei nähnyt kuinka korkea pudotus kenties vieressä on. Tähtitaivaalta saimme tarkastella Siriusta, Otavaa, Pohjantähteä, Isoa karhua jne. Opas kertoi kattavasti tähdistä ja tähdistöistä. Joskin paljon asiaa jäi ymmärtämättä koska opaskielenä oli englanti koko retken ajan.

Perillä hotellilla olimme hieman ennen puolta yötä. Matka alas vuorelta oli huikea, koska oli ihan pimeää eikä teitä nähnyt. Bussi mutkitteli yön pimeydessä, mutta kuskimme oli kokenut ja rauhallinen ajaja.

Kiitos oppaamme Julien ja kuskimme Marcos turvallisesta ja onnistuneesta retkestä ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti