Hae tästä blogista

perjantai 14. heinäkuuta 2017

1000 kilometriä autoillen - matkavinkkejä ja inspiraatiota

Minilomalla suuntasimme Oulun kautta Härmään ja takaisin. Oulussa yövyimme Sokos Hotel Arinassa ihan Oulun sydämessä kauppakeskus Valkean kyljessä. Hotelli oli perussiisti, huoneet ok. Kylppärissä tykkäsin sormipaneelikaton ja tiililadotun seinän yhdistelmästä. Hotellin aamupalaravintola oli puolestaan todella inspiroiva ja sisälsi kaikkea pientä ja suurta kivaa. Ravintola muistutti jossain määrin Tukholman Nordic Light hotellin aamupalapaikkaa. Valkoiset tiililadotut seinät, puinen tehosteseinä, penkkien jalkojen kudotut "tossut", modernit valaisimet...


Oulusta ajoimme Rantatietä Raaheen. Raahessa oli useita kirppareita, mutta voiton vei Pattijoen löytötori. Siisti ja valoisa kirppis, josta onnistuin bongaamaan 3 eurolla Noshin teepparin.


Seuraava pitstoppi oli Kievarila Kissankello. Rento pihapiiri kotieläimineen. Pihalla lapset mahtuivat touhuamaan ja vaikka pelaamaan palloa samalla kun aikuiset nauttivat kahvia ja ihania leivonnaisia kuten Brita-kakkua. Kievarilassa oli myynnissä sisustustavaraa maalaisromantikolle ja vaatteita hieman aikuisempaan makuun.

Matkan päätepysäkki ennen paluumatkaa oli Alahärmässä. Jos sinulla on aikaa niin pysähdy ihailemaan kotiseutumuseon tunnelmaa sekä kauniita hirsirakenteita ja museoa vastapäätä olevaa vuoden 2015 kauneinta kirkkoa. Alahärmässä oli kiva, siisti Isoo Kirppis, josta löysin mm. valkoisia isoja puuhelmiä, johonkin projektiin. 😉

Alahärmän yksi maamerkki on Road House, jota ei voi olla huomaamatta. Valoisa kauppakeskus, josta löytyy pari sisustusliikettä ja esimerkiksi kauppahalli-tyylinen leipä-liha-viini-juusto-tiski. Highway Home-liikkeestä olisi löytynyt vaikka mitä, mutta ajanpuutteen vuoksi ostostelu jäi vähäiseksi ainakin, jos mieheltä ei kysytä... Tarttui sieltä kuitenkin muutamia juttuja.



Viereisessä Finnmari-liikkessä bongasin täydellisen eteisen maton, mutta harmillisesti koko oli väärä... isompia ei ollut. Täytyy jatkaa sen osalta siis etsintää.



Tulomatkalla pysähdyimme Kälviällä Toivosen Eläinpuistossa. Lapsille oli puuhaa ja nähtävää paljon. Leikkimökkikylässä oli minikokoisia talovalmistajien talomalleja, joita sai ihastella myös aikuisten silmät. 


Kalajoki-pysähdyksellä isompi muksuista pääsi seikkailemaan Pakkaan. Seikkailupuisto Pakasta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Tyttömme testasi puuhapuiston ja Bungee trampoliinin. Itse olisin halunnut testata vaijeriliu'un, mutta se ei valitettavasti (onneksi) ollut vielä auki. 😅


Tulomatkalla vielä toinen yö Oulussa ja kohteena tietty Granit sekä Mia Desing, joka viimeksi oli ehtinyt mennä kiinni. Nyt oli auki ja mukaan tarttui House Doctorin kangaskori.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti